Speuren naar Pasen - speurtocht voor kinderen

 

een ontdek – tocht voor kinderen in de basis school leeftijd


Kinderen en hun ouders konden van 21 maart tot en Tweede Paasdag ontdekken waar het verhaal van Pasen over gaat- via QR codes van Palmpasen naar de opstanding van Jezus. Via deze website kun je de stappen nog virtueel door lopen (ga naar stap 1
Bij elke stap is er een verhaaltje, een opdracht, een letter waarmee je een woord kunt maken, een foto om mee verder te speuren, plus instructies om naar de volgende plek te gaan. Hier en daar is iets verstopt om mee te nemen en je krijgt een idee voor een super-leuke knutsel.

Je kunt op je eigen moment de tocht doen; je hoeft je niet op te geven. Start is bij de voordeur van de Opstandingskerk (Dijkhoeve), daar vind je de eerste QR code. De tocht duurt een klein uurtje, maar je kunt het natuurlijk ook in gedeeltes doen. Je eindigt weer vlakbij de Opstandingskerk.

Thuis kun je een knutsel maken met dingen die je onderweg verzameld hebt. Een tasje meenemen is dus handig! Hier vind je de beschrijving alvast, en de kleurplaat die erbij hoort:


Er is op 21 maart ook een korte online ontmoeting waarin het eerste verhaal – Palmpasen alvast aan de orde komt, en er iets verteld wordt over de Palmpasenstok. Meld je daarvoor aan bij Rebecca Onderstal. 


Reacties