Meer over bidden: stenen


#bidden (in de week van Gebed voor de Eenheid) 

Bidden is soms een gebaar, een beweging.
Bidden kan zijn: gaan lopen naar een plek die betekenis heeft, en onderweg stilstaan bij wie je bent en wie je draagt. Pelgrimeren is een vorm van gebed, van ruimte maken voor God, nieuw inzicht, vertrouwen.
Bidden kan zijn, een steen pakken en weggooien. Als je een week op het eiland Iona bent, te gast bij de gemeenschap daar, dan is er op dinsdag een pelgrimage over het eiland. Aangekomen bij Columba's Bay wordt je uitgenodigd om 2 stenen te pakken. Een mag je in zee gooien, en staat voor wat je loslaten wilt. De ander neem je mee, en staat voor wat je koestert en meeneemt. 

Op dat strand, temidden van al die stenen, zijn talloze gebeden opgezonden...

Een steen kan symbool staan voor iets wat niet zomaar vergaat. U bent de rots waar ik op bouw - psalm 18 beschrijft God op die manier. 
In deze tijd van quarantaine en afstand worden er overal en nergens stenen verspreid. Je kunt ze zomaar tegenkomen - of je kunt er zelf ergens eentje neerleggen. Zodat je iemand even een klein beetje houvast bezorgt. Bij de kapel van de Opstandingskerk liggen er ook twee. Om even vast te houden, mee te nemen en dan weer ergens neer te leggen? 


Meer over de pelgrimage op het eiland Iona lees je hier: pelgrimeren...

Reacties