Advent in coronatijd


Ooit begon ik er mee in de tijd van Advent: dagelijks luisteren naar een Bijbel-podcast. Er zijn er verschillende (ik hoor dat veel mensen 'Eerst dit' gebruiken) maar ik raakte in die weken gehecht aan 'Pray as you go'. 
Advent is net als de veertigdagentijd voor Pasen een tijd van bezinning, en concentratie. De kleur paars in de kerk herinnert ons aan 'inkeer'. Maar het is niet alleen iets voor de zondag. De vele Adventskalenders die er te vinden zijn (met en zonder chocolaatjes erin) herinneren ons eraan, dat we elke dag kunnen stilstaan bij Gods aanwezigheid.
Juist in corona-tijd, nu voor veel mensen het leven er wat rustiger uit is gaan zien, er thuis gewerkt wordt en we veel in onze eigen buurt blijven, zoeken we naar nieuwe, goede gewoontes. 
Een wandeling aan het begin of het eind van de dag bijvoorbeeld, gewoon om de plas in de buurt. Regelmaat kan helpen om het vol te houden, ook al duurt het wachten op andere tijden lang.
Misschien is het juist nu tijd voor een Bijbelpodcast, een boekje met inspiratie aan tafel of een dagelijkse Adventskalender? 
Hoe doe jij dat eigenlijk, stilstaan bij de Advent? 

Dit is het vierde blogje in een serie over wat het betekent om 'samen' kerk te zijn in corona-tijd - samen met God, elkaar en de wereld.  En daarbij klinkt ook de vraag: groeit er een ‘nieuw samen’ als de volle kerk is weggevallen? 

Reacties