Buitenkerk, ontmoeting in tijden van anderhalve meter afstand

Wandelen met de Bijbel - Wolken kijken - Creatief met ecoline - Gesprek over de lege kerk - Stilte oefening - Foto wandeling - en meer…
om in je buurt, met je kring, een groepje, samen of alleen te doen

Velen missen de ontmoeting nu we niet gemakkelijk in de kerk bij elkaar kunnen komen. We missen het kerkgebouw, de gemeente die samen zingt, het bijpraten en met elkaar optrekken. Daarom gaan we op zoek naar creatieve manieren om samen kerk te zijn, op anderhalve meter, samen, in kleine groepjes of online verbonden. Dat is Buitenkerk!

Het thema van Buitenkerk van 14 tot 28 juni is ‘RUIMTE’.

Ruimte heeft te maken met wat we vierden met Pinksteren: de Geest laat ons ademhalen en verbindt ons met elkaar. Er komt creativiteit en ideeën komen aanwaaien, terwijl de Geest mensen met elkaar verbindt.
Maar hoe ervaren we dat nu, in tijden van corona? Ervaar jij benauwdheid, gebrek aan ruimte om te bewegen? Mis je verbinding? Krijg je juist ruimte voor wat echt belangrijk is, voor iets nieuws?

De Buitenkerk gaat zondag van start met een mooi programma om in kleine groepjes of alleen te doen. Omdat kerk ook met elkaar verbonden zijn is, is er om 14.00u een gezamenlijke kick-off bij de Fontein. Meld je aan als je het boekje wilt ontvangen en laat het weten als je komt,
zondagmiddag 14 juni om 14.00 uur bij basisschool de Fontein (Bronmos).

Op deze plek vind je straks activiteiten om alleen, met een ander, of een groepje te doen. Veel ervan kan buiten. We hopen dat je elkaar opzoekt en zo de ruimte vindt die er wèl is om gemeente te zijn met elkaar.

Opgeven om mee te doen kan via Linda van den Broek: 06 5166 3615, linda.vandenbroek@xs4all.nl

Zoek je iemand om één van deze activiteiten samen mee te doen dan helpen we je zoeken! App of mail ook daarvoor naar Linda van den Broek.


Corry Smid tekende Buitenkerk: een open kerk waaruit het licht mee naar buiten is gebracht. Natuur, de kaars staat op een verbindende bank, de
kleuren van het kerkelijk jaar zijn te zien, er is water, de boomstammen vormen een kruis, de jaarringen verbeelden onze unieke verhalen die we meenemen naar elke échte ontmoeting.

foto Buitenkerk: Ad Jekel


Reacties