Hier en nu - meditatie

Hoe merk je op dat God meer is dan ver (en vreemd), maar ook dichtbij en bij jou?
Stil worden, mediteren kan je helpen om ruimte te maken en op te merken waar er iets groeit van God. Je merkt tegelijk wat je allemaal afleidt, bezighoudt en afhoudt van om je heen kijken in het hier en nu. Het vraagt mildheid, geduld en oefening om vol te houden.

Deze tekst uit de Bijbel, uit de brief aan de Efeziërs (3, 16 - 21) kan helpen om te beginnen met aandacht geven aan wat er in je omgaat. 
16Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, 17zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. 18Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, 19ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.
20Aan hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, 21aan hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen.

De podcast gaat aan de slag met 'centering prayer': meditatief gebed dat zich richt op één woord, dat je op je in- en uitademing herhaalt.
De foto werd gemaakt door Anja Tekelenburg. Je hoort ook 'Atme in uns', gezongen door de gemeenschap van Taizé.


In de protestantse gemeente Houten is een meditatiekring die elke drie weken bij elkaar komt. Je bent daar van harte welkom! 

Reacties